Oculus (2013/2014)

Onder de rubriek “ik kijk alleen naar horror als’t goeie zijn” heb ik me laten verleiden door de trailer om naar deze film te kijken.

’t Is nekeer iets anders. Enfin, iets anders…Horrorfilms zijn er genoeg maar ik ben het cliché van de groep die ergens op een plek zitten waar ze niet meer uit kunnen (neem een hut in het bos, een kelder, badkamer, het ondergesneeuwd hotel in de bergen,…) een beetje moe geworden. Het is te eenvoudig geworden om een spannende film te maken waar een moordend iets of iemand zich vermengt onder een groep en waar uiteindelijk de bimbo met de mooi cupmaat op het einde het verhaal nog kan vertellen aan de politie. En zwijg me aub van zombiefilms a la Resident Evil. Dat komt toch niet geloofwaardig over? Voor mij zijn bovenstaande dan ook geklasseerd onder “humor” en jep, tijdens dat soort films hoor mij dan ook regelmatig hartelijk lachen.

Oculus is daar al op zijn minst anders. Een mysterieuze spiegel met eigen krachten bindt mensen tot zich. Of eerder illusies.

Knap gefilmd, goede acteerprestaties door de jonge acteur en toffe plotlijnen maken van deze (oorspronkelijke) kortfilm een volwaardige langspeler met genoeg zieke twisten om je voortdurend de vraag te laten stellen of dit wel echt is. Cool!

Het einde is niet zo verrassend maar dat doet zeker geen afbreuk aan de film. We weten het: “They all die in the end”. De DVD/BR is al uit maar de film speelt ook nog in de cinema.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.