Het Wonderkabinet van UGent

http://www.gentblogt.be/2014/07/17/het-wonderkabinet
donderdag 17 juli 2014 16u12 | Max Van Hemel | reageer
Trefwoorden: natuurfenomeen, rariteitenkabinet, wetenschap, wonderkabinet.

Veel volk op de nocturne van Het Wonderkabinet van de UGent. Studenten en professoren schuiven aan om de Dominicaner Bibliotheek te betreden. Ik ben al meerdere keren in het Pand (achter de Sint-Michielskerk) binnen gegaan. Was het niet om er gezellig te eten, dan wel voor een of ander evenement. Toch had ik de Dominicaner Bibliotheek nog nooit gezien.

Eerlijk gezegd, zaken waar veel blabla rond wordt gemaakt, komen meestal met weinig boemboem. Wat kan ik verwachten? Het is toch maar een bibliotheek. Maar bon, vanavond is het gratis, we hebben niets te verliezen.

WOOW! (met 2x OO zoals in “uw ogen gaan immens open van verbazing”). Een prachtige zaal vol boeken, opgezet met “vanalles”. Geen freakshow maar wel interessante onderwerpen met een verhaal.
Het varken met de 2 koppen is één van de vele speciale “voorwerpen”, maar verwacht je niet aan dit soort rariteiten. De verzameling is echt wel binnen de esthetisch- en wetenschappelijke context opgebouwd. Naast dit vond ik het behoorlijk inspirerend voor mijn kunstprojecten. Kijk goed rond, want de wonderen zitten in de kleine vele kleine hoekjes. Kan je op de foto’s de schedel van de Neanderthaler vinden?

Een tentoonstelling voor ieder die iets heeft met wetenschap en schoonheid. Gratis voor studenten en medewerkers van de UGent (studentenkaart of personeelskaart te tonen), leden van Associatie UGent betalen 3euro. -12 jarigen komen er ook gratis in. Volwassenen betalen 5euro.
Elke dag tijdens de Gentse Feesten, weekends 2-3, 9-10,15-17 augustus 2014 open van 11 tot 18u.
Speciaal tijdens de Gentse Feesten zijn er lezingen over verleden en heden binnen de wetenschap & workshops voor kinderen.
Meer op http://www.wonderkabinet.UGent.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.