Gentse Feesten 2014: dag 7 en 8

Dagen 7 en 8 van de feesten 2014. En we hebben er weer met volle teugen van genoten. Het Miramiro-festival heeft zijn start niet gemist. Boenk erop met vele leuke voorstellingen overdag (vanaf 14u)  tot laat ’s avonds (’t was gisteren toch wel 23u30 tegen dat het einde kwam). De eindstreep van de feestenroes ligt al in het verschiet. Met spijt is mijn hotelservice vanaf vandaag niet meer beschikbaar en zal het dus nog efkes leven op veggiedingen of voorgesmeerde boterhammen worden.

Maar da’s niks want vanaf maandag loopt alles weer in zijn gewone vakantiegangetje.

Toch blijft mijn bezorgdheid over de komende feesten, budgetten rond cultuur en uiteindelijk de rol die cultuur nog zal kunnen/mogen spelen in onze maatschappij. Is het niet cultuur, de kunst, het podium, dat ons wakker en kritisch houdt? Is het niet al lachende dat de zot de waarheid vertelt? De vraag is dus wie er naar de toekomst nog geld zal geven om de zot de waarheid te laten spreken. Ook ik heb mij voorgenomen verder geen politiek-kritische recensies meer te schrijven. Het keert zich. Het zijn vanaf nu allemaal vriendjes.

En zo blijven we ons amuseren met brood en spelen…

Dag 7 : Theater Froefroe – Bangelijke sprookjesmolen, HURyCAN – Te Odiero, Circus Katoen – Ex Aequo, Joan Catala – Pelat, Cie Mastoc Prod – Dis-le moi…, Cie Du Loup – Face Nord

 

 

Dag 8:  Foto’s van Studio Orka – Zoutloos, Fiévéstraat: street art project, Heyoka – Tête de pioches, Res de res – (remor), Cie Defracto – Flaque

En nog een filmke met herkenbare humor…

Een gedachte over “Gentse Feesten 2014: dag 7 en 8

  1. Max ge zijt ne ‘krak’, ik kan uw tempo niet volgen maar ik blijf uw dingen wel bekijken, al is het soms in sneltreinvaart. Zal het na de feesten eens langzaam overdoen, beetje nagenieten is altijd fijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.