Vandaag is het woensdag

Het merkwaardige aan een hersenschudding (let op, ik spreek uit ervaring) is dat er zoveel verwarring bij komt. Men heeft het in de regel steeds over braakneigingen (o ja, deze keer heb ik ze wel gehad), sterrekes zien, evenwichtsproblemen, op alle onmogelijke momenten vlagen van hoofdpijn,…kortom vooral zeer duidelijke factoren. Maar over de werking van het geheugen spreekt men zich meestal niet zo uit.

Vorige keer was het ook al ergerlijk duidelijk dat ik bepaalde zaken herhaaldelijk vroeg omdat ik niet meer wist dat ik het een uur geleden ook al had gevraagd. Of je blijft ergens “hangen” in het midden van een gesprek/vergadering en onthoudt dat als eindconclusie. Zeer merkwaardig.

Ik heb er wel van geleerd en noteer nu, preventief, al wat meer dan vorige keer. Het is achteraf behoorlijk confronterend om te zien dat je zaken anders hebt onthouden dan ze finaal werden afgesproken.

Deze keer is er een “leuk” bijkomend gegeven. Ik ben ook de dagen kwijt. De hele dag lang moet ik me herinneren aan de orde van de dag en daarbij wat er allemaal nog kan volgen. Zo was het gisteren dinsdag omdat de vuilbak de hele dag voor de deur stond. Meermaals dacht ik gisteren dat het woensdag was. Wat mij vandaag in de war brengt omdat ik nu zo focus op dinsdag. Toch volgt dan de gedachte dat ik gisteren de vuilbak heb weggezet en dat het dus vandaag woensdag is en Max Junior Jr door vrienden van de creche wordt gehaald.

Wat zal dat morgen geven…Nog een paar uurtjes in de donkere kamer… Het brein is toch een speciaal ding zenne…

l_03120063

Een gedachte over “Vandaag is het woensdag

  1. Mijn oudste zoon heeft, toen hij in het vierde leerjaar zat, een volledig trimester thuis gezeten met de gevolgen van een hersenschudding: hij kon niet meer lezen en schrijven. Niet zo handig op school dus. Heel gelukkig is dàt dus weer goed gekomen (maar ik vraag me ergens nog altijd af of die schudding niet mede oorzaak is van zijn moeilijkheden met studeren).
    Hopelijk komt het bij jou snel weer in orde (en ter info – geschreven op woensdag)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.