Operatie Max

Gisteren nog ’s op controle geweest voor de knie. En kijk eerder toevallig vandaag in Het Laatste Nieuws een artikel rond mobiliteit in ’t Gentse alwaar een foto met deken Adelin Adam en ook een perfecte weergave van de situatie op het ogenblik van mijn ongeval. De SUV-Volvo staat ongeveer op de plek waar de oranje-gele bestelwagen stond toen ik over de brug wou rijden. En kijk ook hier (zie rechts op de foto) alweer een auto die meer dan waarschijnlijk over de doorstreepte strook rijdt om over de brug naar links te rijden.

7217929

Enfin, conclusie van het bezoek aan de Orthopedist van gisteren:

De operatie is onvermijdelijk en moet met spoed worden uitgevoerd. Met spoed in hun termen is dan “binnen de maand”. Dus ergens tweede helft november. De datum moet nog bepaald worden. “Normale prioriteit” zou een operatie opleveren in januari. Dus waggelt nog maar een paar maanden voort 😉 Maar bon, goed, toegegeven dat het bij een normale mens dan ook niet zo dringend zou zijn. Bij deze is het dus echt bewezen: Max is NIET normaal! Bij de operatie zou met eigen weefsel de kruisband worden hersteld. Er gaat dus een stuk weefsel uit mijn been worden genomen om de kruisband te reconstrueren. Toch is het, ook na de operatie, een blijvend letsel. De knie zal niet meer als voorheen bewegen. Ik vraag mij af wat dat gaat geven…De buurman zou mij dit weekend al gefilmd hebben om mijn kunsten op Youtube te zetten toen ik probeerde recht te komen toen ik op de grond zat.

In afwachting is het dus kinetijd en bewegen is noodzakelijk. De knie is te “laks” en moet dus verstevigd worden voor de operatie. Ik vermoed dat dit noodzakelijk is om de revalidatie achteraf iets vlotter te laten lopen. De brace helpt natuurlijk ook wel, voor zover ik er geen last van heb op mijn huid. Ik ben niet echt aan veel allergisch, moeten het nu toch de bandjes van die brace zijn…

Een paar cc’s bloed uit knie gehaald en dat luchtte wel op. De knie is nu alweer iets minder dik en wiebelt al wat minder. Maar het grote nadeel is dat nu het enige liquide wat tussen de knieschijf en de beenderen aanwezig was, is er nu uit en dus schuift mijn knieschijf nu echt rechtstreeks tegen het been (ik heb geen kraakbeen meer achter de knieschijf, dat staat los van het ongeval) en dat is behoorlijk pijnlijk.

autodefence

Dus ’t is allemaal redelijk OK en met veel geduld zal het nog wel in orde komen. Ondertussen een cursus “auto-verdedigen” volgen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.