Leest nog ‘s

Omdat ik een paar weken geleden door Veerle Vandeputte werd uitgedaagd om mijn beste boeken op te lijsten ben ik nu ook wat meer aandacht gaan besteden aan de boeken die ik lees. Enfin, ik heb het zo hier en daar al laten vallen: boeken dat zijn voor mij zo van die dingen die papier bundelen. Het kan dus ruim gaan. In mijn geval zijn dat dus zeker niet altijd papierbundels men enkel tekst en een geweldig mooie coverfoto (waar ik dan meer wil over weten maar waar zelfs in dat dikke boek vol tekst geen enkele referentie over te vinden valt). Dus, ik “lees” soms wel ’s in boeken maar in de meeste gevallen kijk ik gewoon graag in boeken.

Eén van die recente boeken is deze:

6795898567_41532a6cc5_b

Een (echt waar) fantastisch boek met magisch prachtige prenten over een mijnheertje dat eerder toevallig in een boekenhuis terecht komt. Het is ’s geen boek om je aan te zetten om die andere letterboeken te gaan lezen maar wel het verhaal dat boeken geen eenzijdige informatiestroom zijn van schrijver naar lezer. Soms doet het wel ’s denken aan “the never ending story” maar qua invalshoek is het wel helemaal anders.

The-Fantastic-Flying-Books-of-Mr.-Morris-Lessmore-post1

En kan ik daar veel meer over zeggen? Eigenlijk niet. Het boek is meer een prentenboek alwaar de paar lijntjes tekst je leiden doorheen het verhaal. Is het dan enkel voor kinderen? Ik denk het niet. Elk beeld is bijna een schilderij op zich. Wie (net als bij de letterfretters) de tijd neemt om ook effectief rond te kijken ontdekt een prachtige wereld vol details en vol boeken (zo zie je bvb dat de poten van de piano ook boeken zijn). Je laten meeslepen door de beelden en mee instappen in de fantastische (in zijn dubbele betekenis) wereld van Marius Mindermeer is dus de boodschap. En weet je wat? Als je het boek uit hebt, dan kan je meteen ook naar de (vet bekroonde) film kijken.

 

 

One thought on “Leest nog ‘s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.