Studenten eindelijk stemrecht in Gent!

We hebben er lang moeten op wachten maar eindelijk is het zo ver.

Studenten die feitelijk al sinds jaar en dag hun hoofdverblijfplaats hebben op hun kot maar daar tot nu toe zich niet konden inschrijven (lees: domiciliëren) kunnen dat voortaan wel. Door een aanpassing van de interpretatie van het lokale reglement is stad Gent de eerste stad die alle studenten zal inschrijven op eigen vraag.

819845

De stad laat de keuze dus voortaan over aan de student zelf. Kiest de student er voor om zich in te schrijven op zijn kotadres, dan krijgt hij ook meteen inspraak en stemrecht. Zelfs de studenten uit de kunstrichtingen (waarvan men weet dat ze er al eens andere gedachten op na houden), krijgen vanaf vandaag de kans om hun stem te laten horen.

Maar dat is niet alleen goed nieuws voor de studenten. Ook de bewoners van Gent gaan er op vooruit. Immers vanaf vandaag verjongt de stad officieel en zal ook het aantal inwoners stijgen. Goed voor het beeld van de “grijze stad” en goed voor de economie 🙂

Inschrijvingen zullen echter wel tot morgen moeten wachten want vandaag staakt men bij de loketdiensten van de Stad Gent.

2 gedachten over “Studenten eindelijk stemrecht in Gent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.