Morgen starten de Gentse Feesten

Morgen starten de Gentse Feesten 2015 dus dacht ik zo…En waarom ga ik niet ’s de stad in want daar staat toch nog een opening van die tentoonstelling door HAM (Honest Art Movement) in het Hof van Ryhove.

Dus zoon en ik daar naartoe. We waren toch al in de stad want voor de feesten beginnen kan je best eerst ’s naar de kapper gaan. Daar aangekomen was de plechtigheid al even bezig met wat accordeonmuziek. En toen het grote moment voor de toespraak van ex-gouverneur Balthazar. Die van schepen Storms hadden we al gemist. Ocharme de mens had nog maar net een paar zinnen gelezen toen het begon te regenen en iedereen naar het overdekte deel van de binnenkoer rende. Voor mij het beste moment om in alle rust ’s rond te kijken en te genieten van de 5 beelden van Marf en de 22 (ik telde er toch 15) gedichten van o.a. Nele Buyst en Jana Arns.

Vandaar samen met schepen Stroms naar de tentoonstelling Dacart in de Bibliotheekstraat. Mario D’Hondt had mij al aangeraden er langs te gaan, dus effe profiteren van de gelegenheid om een schepen naast mij te hebben om er toch binnen te geraken.

En dan zijn het niet voor niets Gentse om dan onderweg nog efkes een Duits koppel aan een hotel te helpen en 2 Spaanjaarden de weg van de Vrijdagsmarkt naar de “weide” van Gent Jazz te tonen. De ambiance is dus al helemaal terug!

One thought on “Morgen starten de Gentse Feesten

  1. allez, gij zijt er duidelijk helemaal klaar voor. Bij mij moet het nog komen maar me gisteren wel heel goed geamuseerd op GentJazz (al ga ik vanavond toch op tijd in mijn bed kruipen want gisteren was het ver na middernacht voor we ons bed zagen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.