Gentse Feesten 2015 – dag 1

De eerste dag, vrijdag, is feitelijk nog een werkdag, wat kan je verwachten op zo’n dag? Wel, toch al drukke terrasjes en gezellige straten, wat muziek op de grote pleinen en mooie klanken in de zijstraten.

Geen grote drukte en misschien hoeft dat ook niet zo allemaal. Althans, ik hoef er mijn boterham niet mee te verdienen natuurlijk. Maar vandaag stonden nog geen afspraken op mijn agenda, of toch, die éne die ik niet wou missen: de rouwstoet voor de start van de feesten.

Omdat ik, als kleine organisator, weet hoe moeilijk het is om op te boxen tegen dat grote geweld. Hoe oneerlijk het lijkt dat je voor de kunst uit het hart het doorgaans met de kleinste budgetten moet stellen tegenover de kunst met de drank.

Dus ja, ik steun die mensen. Vind ik nu dat de stoet het hoogtepunt is van de Gentse feesten? Neen, niet echt. Maar het geeft de mensen een podium, een forum om hun hart aan het grote publiek te laten zien en wat kunnen we daar tegen hebben? Afscheid met een welgemeende “fuck you!”

Achteraf nog met de zonen een Moochi-ijsje met veel fruit op gaan eten. En dan naar huis want er komen nog vele dagen en Junior² was nu al ferm onder de indruk van de grote raven onder het stadhuis…Hopelijk krijgen niet te veel mensen een GAZ-boete

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.