Gentse Feesten 2015 – dag 3

Vandaag was alweer een dagje vol varianten. Een druk programma dat begon met de eerste voorstelling (voor mij) op het Laurentplein en daarna onmiddellijk naar het Belfort voor een inhaalmanoeuvre.

GF1502b001

 

Gisteren had ik immers wel die voorstellingen gefotografeerd maar nog niet gezien. Dus gooide ik er vandaag al eentje tussen mijn boterham.

Maar eerst Bubat Theater met “Zebra”. Een stille voorstelling met enkel een paar geluiden, een paar kreten maar ik moet toegeven dat de organisatie van het Laurentplein daar erg veel respect voor had. In tegenstelling tot voorstellingen op de Korenmarkt was het niet alleen op het podium stil maar kreeg de artieste nog ’s een micro aangeboden waardoor zij heel goed te horen was.

De verhaallijn(en) van Zebra is redelijk eenvoudig en best onderhoudend voor de kleintjes en met een leuke diepe bodems voor de volwassenen. Het verhaal is zonder tekst dus ook voor iedereen toegankelijk.

Dan naar Belfort om nog 20 minuten aan te schuiven voor Cie des Fourmis dans la Lanterne met “Clic”. Een fantastisch mooie voorstelling die je terugbrengt naar de tijd van de zwart-film en de strijd met de kleurenfilm. Er is zelfs een deel in 3D waarvoor je dan ook zo’n speciaal 3D-brilletje krijgt. Als filmliefhebber kan ik deze originele voorstelling en technisch tiptop in mekaar gezette effecten alleen maar aanraden. Wie de voorstelling wil zien moet wel op tijd komen want er kunnen echt maar 19 mensen in de caravan. De 20e kan er dus niet meer bij (ik spreek uit ervaring). Tel dus hoeveel mensen er voor je staan en zorg dat je je filmticket in de hand hebt. Anders moet je even wachten tot de volgende voorstelling.

De rest van de foto’s van de voorstelling vinden jullie op de blog van gisteren. En kijk gerust want er zitten echt geen spoilers bij, je krijgt een trailer en niets meer 🙂

GF1502b057

Om 15u was er op de Kalandeberg dan de voorstelling “Le son des Cailloux” door Cie Les Petites choses. En hoe moet ik die omschrijven? Ehm…hillarsch! Allemaal onverwachte toestanden waarin de acteurs en de toeschouwers belanden. Ik kan mij bij deze altijd goed verstoppen achter mijn fototoestel maar toch, Freddy was al niet meer veilig…Betonboren, steenstapelen, dansmoment, een wedstrijdje kaartplooien,…In een paar woorden is dit een voorstelling voor de actieve kijker. Ze is in het Frans maar dat hoef je niet echt te verstaan. Go with the flow…Va avec la rivière dus…

 

Goh, en dan zullen de meesten wel vinden dat ik overdrijf maar als ik een gaatje heb in mijn schema dan vul ik dat op met een voorstelling op een ander plein. Dus “snel” even over en weer naar “the Green” om daar de voorstelling “The Box” van het Franse Le Salamandre mee te pikken. Een gevangenisklant ontsnapt uit zijn doos en maakt gebruik van een koord om zijn kans te wagen. Een verhaal zonder veel diepte maar wel sterk manipuleerwerk. Alles wordt door de pop gedaan, de gestreepte vent heeft geen mensenhanden nodig. En voor een (volgens het stadsbestuur) “weinig vernieuwend” festival trekt het poppentheater verdomd veel volk op the Green! (eat this!)

Kijk daar…was dat Megamindy?

GF1502b113

En dan alweer onze laatste poppenvoorstelling voor vandaag: “La valise a mémère”. Een duo ouwe meeten die mekaar de loef willen afsteken met een koekjesstrijd, een zelfrollende koek, kinderen die wandelen in het bos, een wolf die eigenlijk meer op een konijn lijkt en uiteindelijk een soort reus in een kasteel en op het einde…goh, ja, wel, dat einde…Ik ga er niet meer over zeggen. Ik vond ook deze voorstelling een aanrader maar dan weer moet je toch wel wat Frans begrijpen. Ook om het verhaal te volgen. Maar heb je nog onthouden hoe “je tu il” enzovoort werkt, dan sla je deze voorstelling niet over.

En vanavond was er ook nog een klein beetje Miramiro moet Circus Ronaldo, Het vuurwerk en ’t bloot gat van Stefaan De Winter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.