Gentse Feesten 2015 – dag 4

Dag 4, enfin laten we het maar houden op “het midden van de week”, neemt altijd wel wat gas terug. De drukke pleinen, de geperste sardienen, die roker met zijn sigarettenrook in mijn neus,…het is niet aan mij besteed. Ik zoek de meer rustigere hoekjes van de feesten op. Vandaar de vele reportages over het EFTC. Dit jaar (bijna) geen foto’s van Miramiro. Het programma is verzet naar het begin van de feesten. Volgens mij een foute zet, weinig mensen weten het en uiteindelijk sloten EFTC en Miramiro perfect bij mekaar aan. Ik kies resoluut voor het EFTC. Het is een leuke organisatie waar een warm hart voor kunst ligt. Kan ik mij nog meer vereenzelvigen met een programma?

Ook op maandag 20 juli is het bij het EFTC een mini-programma. Ligt het aan de budgetten of is het een kalmte voor de storm? Het vervolgprogramma neemt nog maar weinig kalme dagen…

Vandaag stonden Federico Galvan met Basura Belleza, Ruby Box Theater met Rosie Baby Baby en The Tall tale of Mr. Punch op het programma. Over dat laatste, die stond al om 13u op mijn schema, kan ik kort zijn: ik ben er niet naartoe gegaan. Met deze prachtige zon hadden zoonmans en ik beslist om nog snel een BBQtje te lanceren en zodoende moest de eerste voorstelling maar schuiven. Gentse feesten is eerst en vooral genieten!

Om 14u30 gingen we naar Federico Galvan kijken in de Triodos bank. We zijn er al rond 14u20…oei, we zijn te laat…eh, neen, we zijn op tijd…mah, die is al bezig…oei…Federico is een echte entertainer. In afwachting van de start van de voorstelling speelt hij met zijn publiek en passanten. En zo zijn die 10minuten ineens het extraatje dat je anders enkel op de DVD-versie vindt.

Federico bespeelt ook tijdens de voorstelling het publiek. Er zijn bijna geen momenten waar er niet iemand in de setting staat. Maar Federico concentreert zich niet alleen op zijn “podium”, de hele tijd door worden toeschouwers bespeeld. De passanten wordt graag duidelijk gemaakt dat ze wat missen. Tot groot vermaak van het publiek.

Federico speelt ook nog woensdag 22 in de Triodosbank. Liefst reserveren maar als er nog plaats is, kan je ook ter plekke nog een zitje bemachtigen. De voorstelling is gratis.

Vanuit de Triodos bank naar het Augustijnenklooster lijkt ver maar door het Patershol ben je er zo. En omdat de volgende voorstelling pas over een uur begint, lopen we even langs de Vrijdagsmarkt. Hee…een voorstelling door Helderzienden…maar die slaan we over, ze wisten al af van onze komst…de Korenmarkt, door het stadhuis (dat tijdens de feesten vrij te bezoeken is) en komen zo vriend Paul Ooghe tegen voor een babbel.

GF1504097

En onderweg zagen we ook nog deze Jazzband met toffe muziekjes. Helaas geen tijd meer om te blijven plakken…

GF1504100

Ruby Box Theater is een minivoorstelling uit een mini-valiesje. De voorstelling duurt ook niet lang. Een paar minuutjes en ze is voorbij. Maar heb je ze gemist? Niet erg, een paar seconden later start er een nieuwe. Mij viel op de vooral meisjes zich in deze ballerina helemaal erkennen. Een voorstelling zonder woorden. Ze speelt meestal ook wel voor een paar uren, dus laat je zeker ’s verrassen. Enkel vandaag nog op de Green.

En dan was er alweer pauze. Dus kort over-en-weer naar huis om dan ’s avonds terug te komen voor een voorstelling van Sarah DHondt en Hannelore Bedert. Van Sarah Dhondt heb ik niets kunnen zien. Helaas. Hannelore Bedert daarentegen wel. Het luisterplein is behoorlijk goed ingericht. Onze plek in de tent was misschien niet zo goed gekozen. Het gebabbel van de mensen overstemt de muziek. Ik vind dat best ok want dat wil zeggen dat de muziek er ook niet schadelijk luidt staat. Eens buiten de tent ging dat al wat beter. Het optreden was onderhoudend al blijf ik vinden dat Hannelore beter scoort in een theater dan in open lucht. Een pleinoptreden verliest de intimiteit van de liedjes. Maar los daarvan hebben we ons ook daar goed geamuseerd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.