Gentse Feesten 2015 – dag 8

Een strak gepland namiddagprogramma met junior², als dat maar goed komt…Om 15u de piratenboot op. Karel Piraat, niet Piet Piraat maar ongetwijfeld was er toch wel enig familieverband, vaart met ons door de Gentse wateren. Al meer dan 400 jaar is de man dood maar door een stommiteit wordt hij door God elk jaar voor 10 dagen terug naar de aarde gestuurd. Moet dat nu toch wel lukken dat dat telkens de 10 dagen van de Gentse feesten zijn. Stel je voor, dat is toch geen straf! 😉

GF15080001

Maar Karel Piraat heeft een plan, een snood plan. Al 400 tracht hij de schatkist die hij gevonden heeft open te krijgen. Dat schijnt maar niet te lukken. Met zijn mes niet, met zijn donderbus niet. Karel Piraat heeft deze keer een kaart bij zich. Op die kaart staan aanwijzingen naar de sleutel om de schatkist te openen. Tijdens de tocht moeten de kleine piraatjes niet alleen de aanwijzingen mee helpen, ze moeten ook de boot en de vlag verdedigen met hun waterkanonnen tegen andere schattenjagers of de waterpolitie.

Een spannende boottocht door Gent voor de kleinste feestvierders. Grotere piraten varen toch op de duizend zeeën?

Vandaar naar Red Cloud Puppet “Teatro Dom Roberto” die Artisjok vervangt. Artisjok die door persoonlijke omstandigheden de voorstellingen heeft afgezegd. Maar de voorstelling stond op ons programma om 16u en als je pas om 16u05 van de piratenboot stapt en je krijgt dan nog een ijsje in de hand, dan haal je de voorstelling niet meer. We zagen dus nog net het einde van de voorstelling. Niet erg, ze spelen vandaag nog ’s op the Green.

Wij blijven nog even plakken voor Maribondo en het bananenspektakel nog’s te bekijken.

’s Avonds iets serieuzer…alhoewel…een man die zich verkleedt in een piraat…was dat niet iets voor kinderen? De voorstelling “La terrible histoire de Barbe Noir” door Cie NiClouNiVis mag ook wel voor kinderen zijn, het publiek bestond enkel uit (bijna) volwassenen (sorry Maya). Ook Barbe Noir heeft een schatkaart gevonden en gaat die schat samen met scheepsmaat Mitraille zoeken. Maar ze moeten opletten dat de rest van de bemanning het niet door heeft of ze moeten de schat delen of er zou muiterij kunnen ontstaan. Dit zijn duidelijk gevorderde piraten, ze varen deze keer wel over de grote zeeën langs Oostende en alles…

De voorstelling Barbe Noir mocht voor mij iets meer “pit” hebben maar is technisch gezien wel erg sterk. De pop en het decor zijn fijn afgewerkt en de ton waarop gespeeld wordt zit vol gadgets.

 

One thought on “Gentse Feesten 2015 – dag 8

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.