Move tegen pesten

Pesters hebben groot gelijk! De evolutietheorieën tonen het aan, de politiek toont het aan, de macht toont het aan, alleen de sterkste kan overleven. Het is daarom niet alleen belangrijk om de sterkste te zijn, het is ook de bedoeling de zwakste uit de groep te krijgen. übermenschen willen niet vermengd worden met zwakkere elementen.

Pesten is geen nieuw gegeven en het is ook niet exclusief voor kinderen. Men denkt misschien al te snel dat het zich enkel daar afspeelt “want kinderen zijn al eens hard tegen mekaar” maar volwassenen kennen grenzen. Wel…niet echt. En zeker niet altijd. Pesters krijgen op alle leeftijden hun macht door subtiel te werk te gaan. Het zijn geboren manipulatoren die op geslepen wijze de leidersrol opnemen. De besten zijn niet meer dan super-orkestleiders en spannen anderen voor hun kar. Kanonnenvlees. Zo blijven de pesters buiten schot en kunnen ze lustig doorgaan hun prooien de grond in te kelderen. Tot de dood hen scheidt…Het merkwaardige aan het gegeven van pesten is dat dikwijls de hele gemeenschap op de hoogte is van wat er gebeurt (leerkrachten, directeurs, bedrijfsleiders, het entourage,…) maar niemand durft op te staan omdat ze diep van binnen soms zelf genieten van of bang zijn voor de sadistische spelletjes van de pester(s). Slachtoffers worden ook niet altijd in hun rol erkend en staan alleen, machteloos.

Zie je pesters, dan is het beste wat je er kan tegen doen deze aanklagen tegen de leiding (of hoger). Voel je je bedreigd of niet sterk genoeg, zoek mensen in de omgeving en neem samen een standpunt. Het groepsgebeuren is het ergste wat de pester kan overkomen.

Kom op tegen pesters, op alle niveau’s. Doen!

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2558672

http://www.ketnet.be/kijken/move-tegen-pesten/iedereen-brullie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.