1 mei 2016: de partij van het gezond verstand

Op deze 1 mei laat ik me nog ’s gaan om een non-statement te maken. Omdat ik vind dat het “hogerop” eigenlijk niet meer goed aangepakt wordt. We zijn met z’n allen overtuigd dat polarisatie geen goede zaak is. Het “wij” en “zij” verhaal heeft niets opgebracht en het zal ook nooit iets opbrengen. We mogen gerust verschillen van mening maar we moeten een gezond gemiddelde vinden waar we ons met z’n allen kunnen achter zetten. De politiek van 20 jaar geleden is, in deze snel communicerende wereld, verouderd en nog moeilijk toepasbaar. De strakke lijnen tussen de zelfstandigen en de hulpbehoevenden al evenmin. Iedereen is op een bepaald moment in zijn leven hulpbehoevend, iedereen kan op een bepaald moment in zijn leven zelfstandig genoeg zijn om bij te dragen aan de maatschappij. Een maatschappij die alleen maar stelt dat ieder voor zich moet zorgen werkt niet. Een maatschappij die stelt dat ze zich voor het grootste deel van haar tijd en geld moet bezig houden met de sukkelaars werkt niet.camera_anne_sloppy3

Hoe meer we olie op het vuur doen van extremen (links of rechts) hoe meer we afdwalen van het gezonde gemiddelde. We kunnen dan ook vele malen naar de bruine, de anderstaligen, de Johnny’s, de hippies, de… wijzen maar waar zijn onze waarden nog? Kijkt maar naar de 1e mei, is dit nu de feestdag van de socialisten of de feestdag van het Vlaamse belang? We kunnen het blijven op de andere steken maar we moeten ook (dat is dus OOK) onszelf durven in vraag te stellen. Het is gemakkelijk klagen om eerst in het stemhokje een proteststem uit brengen en het bolletje van de tegenovergestelde partij te kleuren om dan achteraf jarenlang te klagen dat die tegenovergestelde partij het niet doet zoals ge had gehoopt.

Daarom blijf ik pleiten voor “de partij van het gezond verstand”. De partij die het midden vindt tussen noodzakelijkheden en wensen, die kijkt naar wat er leeft in de maatschappij en daar op ingaat. Die investeerders in dit land beloond en tegelijk zorgt voor de hulpbehoevenden. Die ook heeft voor de gezinnen die zorgen de toekomst en de kinderen. Die zichzelf in vraag durft te stellen, zich afvraagt “zijn we goed bezig” en vooral “hoe kunnen we het beter doen”. Denkt u daar maar eens aan wanneer u nog ’s zegt “er moet eerst iets gebeuren voor ze iets doen”, dan weet u het ook, progressief denken begint bij vooruit kijken ipv constant de achteruitkijkspiegel te gebruiken om de toekomst te bepalen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.