Zaterdagse feesten 2016

“Doe nekeer iets anders”, dachten we met de groep van Gentblogt. Jarenlang hebben we vooral pleinen en podia voorzien van tekst en foto’s, soms ook al ’s video’s. Nu het allemaal niet meer zo “moet” dachten we zo van dat we ook wel eens samen naar de Gentse feesten zouden kunnen gaan. Daarom spraken we deze ochtend af om te gaan ontbijten bij Eddy Levis in het MIAT. Keuze uit verschillende – goed gevulde – teljoren met huufflakke, smout, hèspeu, bruut, koas, joeghoert en nog veel meer van al dat lekkers.

In een gevulde refter dompelt je meteen in de tijd van toen. Klaar voor de dag in de fabriek. Afhankelijk van uw stand kunt ge “kiezen” tussen soorten ontbijten: arm ontbijt, rijk of het ontbijt van Lieven Bauwens. En schepen Storms kwam u vandaag persoonlijk begroeten aan de tafel. De schepen van cultuur vindt het bewonderenswaardig dat mensen dit initiatief nemen, ze werkt daarom zelf graag een hele voormiddag mee aan dit collectief ontbijt.  Ik moet u niet zeggen dat deze laatste het best gevulde bord heeft. Na het ontbijt kan je nog ’s het MIAT zelf bezoeken waar demo’s worden gegeven op de weefgetouwen en drukpersen.

En in de namiddag had ik nog mijn 2 laatste Puppetbusker-voorstellingen op het programma staan.

“Urlaub” door Artisjok Theater (De) waar een welgebouwde jonkvrouw bij het verliezen van haar strandbal de liefde van haar leven vindt. En daarna op de Green nog gekeken naar “Can Fish drink Tea” door Garlic Theatre (UK). Een op en top Engelse voorstelling over hoe thee nu écht gemaakt wordt en of vissen eigenlijk wel thee drinken.

Om de avond af te sluiten ging ik nog’s naar “Lijf” kijken. Dat was al een paar jaren geleden en ik was wel benieuwd hoe de voorstelling inmiddels geëvolueerd is…

One thought on “Zaterdagse feesten 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.