Onrustige geest

Een creatieve geest staat nooit stil…Ik ben nog volop in de eerste concept-uitvoering van een (zeer) grote tekening en in mijn hoofd ben ik al onrustig over nieuwe tekeningen die ik wil maken.

Het is een plaat die blijft hangen, ik weet ‘t. Ik durf u zelfs te zeggen dat er, naast dat ene grote werk (waar ik nu nog niet al te veel over kwijt wil), nog een tekening op de plank ligt om te starten en nog een portret moet worden afgewerkt. De tekening op de plank wordt mijn versie van de cover-tekening hieronder. Een tekening die ik niet verder afwerk. Ik heb inmiddels ook gemerkt dat er iets als “snel creatieve” en “traag creatieve” geesten bestaan. Je hebt zo van die mensen die stantepede een idee uit hun mouw kunnen schudden, neem nu de gasten van de improtheaters. Maar ik heb tijd nodig om tot nieuwe ideeën te komen. En dan moet ik toegeven dat de ideeën in mijn hoofd doorgaans veel grootser zijn dan ik ze in werkelijkheid kan maken. Beperkte middelen (lees kostprijs), technieken (waarom kan een mens niet gewoon ’s blijven zweven?) of atmosfeer (wat dat ook maar moge zijn) laten mij niet altijd toe te maken wat ik wil maken. Anderzijds is de verkoop van projecten zo gering dat ik, naast mijn theatrale grootsheid, ook moet inbinden in formaten daar waar ik liefst van al nog veel groter zou willen gaan.

En dan nog goed nieuws voor 2017 is dat er nu met zekerheid tentoonstellingen in Hasselt en Drongen op het programma staan. Een productie van Kunzthuiz waar ik voor Drongen mee de schouders zet onder het organisatorische. Maar daarover later meer.

rode-kimono-cover-2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.