Piëta 3

Een volle aflevering van De Préhistorie verder en er is alweer wat bijgekleurd. Ik heb vooral gewerkt op het gezicht van het blonde meisje. Ik was daar nog niet tevreden over en dan doet wat afstand nemen soms wel wonderen. Ik vind de huidige versie wel veel beter, nog niet ideaal maar ik moet nu wachten op het volledige plaatje. Het zou immers best kunnen dat het gezicht “vanzelf” goed komt door het inkleuren van de achtergrond.

Naast het meisje heb ik ook al wat aan de moeder gewerkt. Dat lukte vrij vlotjes.

Ik vind de mysterieuze lach die het meisje op haar gezicht heeft iets om over na te denken. Ik zou het zo wel willen houden, het heeft nu zo wel iets Mona Lisa-achtig. Wat ik wel weer merk is door het sterk verkleinen van het beeld het weer een stuk complexer wordt om precies te werken. Potloden moeten continu hyperscherp (een échte punt zo fijn als een naald) worden geslepen om de fijnste details op de juiste plek getekend te krijgen. Niet gemakkelijk.

Vandaag ook nog een half uur met de inlijster samen gezeten. De triptiek (wat het uiteindelijk wel moet worden) is niet alleen tekentechnisch een heel werk, ook naar inlijsting toe komt er heel wat bij te kijken. De zijpanelen moeten immers gedragen worden door het centrale paneel. Alleen aan glas al zou dat, mocht ik alles inlijsten, zo’n 23 kilo wegen. Daar komt dan nog de lijst en de rugversteviging bij. Het wordt iets waar we serieus zullen moeten over denken. Om al eens te testen bracht ik vandaag 2 tekeningen binnen om te testen of lamineren op tekening een zelfde resultaat geeft dan lamineren bij foto’s. Indien zo, zou dat het gewicht van de triptiek wel enorm kunnen laten zakken.

Enfin…12 uur verder staan we hier al

img_0983 img_0984

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.