S.O.S….Stad op Stelten!

Aan de vooravond van de Gentse Feesten 2017 zit de microbe nog niet in het lijf. En bij de medecollega’s van Gentblogt kriebelt het ook nog niet echt. Zouden we toch een beetje aan het afkicken zijn van het fenomeen? Was it a fase in our lives en zijn we er nu over, te oud voor geworden, op zoek naar wat meer rust, minder prikkels, zijn de kinderen ouder geworden,…? Het is een beetje dubbel. We willen wel maar geraken gelijk niet gemotiveerd. De affiche of liever de 6 affiches stralen het helemaal uit: dol feestgevreet waar ik geen kruimel samen-cultuur en slechts een minimum aan feestvreugde in erken.

For old times sake heb ik mijn programma opgemaakt; het poppenspel gecombineerd met een paar optredens. En op vrijdag de expo opstellen in Kalmthout (die opent vrijdagavond). Het wordt dan toch al een drukke week.

De stad zelf is inmiddels een belegerde burcht. ’t Zijn percies terug de middeleeuwen. Overal betonpoorten en veel drukte. En toch slaagde een Franse toeriste er in zich te parkeren in het midden OP de Sint-Michielsbrug (naast het beeld)…tjah…daar heb je nu lekker veel plek natuurlijk. Flikken erbij en alles…Enfin, naar ik heb gehoord zou het 300 euro kosten. Ge moet toch al redelijk veel obstakels gepasseerd zijn om niet door te hebben dat ge beter te voet gaat.

En wat ze op “the Green” aan het doen zijn, is mij nog een raadsel. Ik weet niet of je er nog gezellig met uw lief gaat kunnen in’t gras liggen…of uw roes uitslapen…Als het maar niet is om ontploffende vrachtwagens tegen te houden want dat zou er nu toch wel wat over zijn.

 

3 gedachten over “S.O.S….Stad op Stelten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.