Bruegel 2 – Kermis in Hoboken: bidden aan de muur (3)

Beste mijnheer Bruegel,

gisteren heb ik een eerste stukje van uw tekening overgezet in inkt om finaal te komen tot de ets. Ik tracht daarbij – in tegenstelling tot eerdere etsen – zo dicht mogelijk bij uw originele tekening te blijven. Dat is (alweer) niet gemakkelijk want u bent rechtshandig en ik links. Dat zie ik aan de manier waarop u de arceringen aanbrengt.

Ik mag veronderstellen dat u niet verlangt dat alle baksteenlijnen in de gebouwen worden overgenomen? Ik baseer mij op uw schilderijen om het te beperken tot een suggestie. Net als de dakpannen. In uw tekening zie ik ook geen details. De eerste “kakker” aan de achterkant van de kerk is ingeïnkt. Die mannen van Hoboken hebben hun spotnaam niet gepikt; het blijven beerscheppers of strontboeren. Maar ik vermoed dat u zich hier een beetje heeft laten gaan. Ik zie dat er nog wel een paar boerenkakkers volgen.

Het kappelleke op de muur is ingeïnkt. Ik wist niet dat daar zo’n kappelleke voor de bedevaarders stond. Al goed dat de mensen zo nu en dan een rondgang van deze kappellekes kunnen maken. Dat is goed voor hun geloof. Ik zag er ook nog eentje aan de muur rond kasteel Sorghvliedt.

Ik hou u bij verdere schrijfsels mee op de hoogte van mijn evoluties.

Groeten,

Max

Een gedachte over “Bruegel 2 – Kermis in Hoboken: bidden aan de muur (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.