324/365: toen het wel nog mocht

Eens een commentaar dat niets te maken heeft met de tekening maar wel met evoluties. Tekeningen zoals onderstaande mogen in de regel niet op Facebook worden gezet. Facebook bant alle naakt van intieme delen, alles wat erotisch suggestief is, mogelijks iets expliciet toont. Niet alleen lichaamsdelen maar bvb ook mijn versie van de pijp werd verboden omdat ze aanzet tot roken.

Ik zie die Facebookregels meer een meer doorgetrokken worden in de kunst. En dat gaat – ook daar – extreme wegen op: ofwel wordt alle naakt ineens verbannen (bekijken we de bekende kunstenaars of de beloften) dan zie je dat alle naakt panisch wordt vermeden. Dat vermijden gaat zo ver dat de beelden ongemakkelijk introvert worden en nog maar weinig in discussie gaan met de kijker. Anderzijds ontwikkelt een andere groep kunstenaars beelden die zo extreem zijn dat zelfs porno erbij smelt als sneeuw voor de zon. De beelden zijn zo expressief, agressief, extreem dat ik mij regelmatig afvraag of die mensen niet ’s langs de psycholoog langs moeten.

De selectie van wie een beloftevol kunstenaar is kent al even duistere criteria dan de manier waarop Facebook zijn regels toepast.

Ik ga erg graag in interactie met mijn kijkers. Mijn nieuwe beelden spreken hen rechtstreeks aan. Alsof dat niet voldoende is, krijgen de tekeningen al zo’n 10jaar telkens ook een verhaal mee. Maar er was een tijd voor Facebook en in die tijd mocht het allemaal nog wel 🙂

One thought on “324/365: toen het wel nog mocht

  1. Pingback: 338/365: de Canadese fotograaf | Max Van Hemel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.