Huis van Alijn en de mysterieuze verdwijning van Hendrik

In het (tot nu) meest kindvriendelijke museum van Gent en bij uitbreiding Vlaanderen is er iets ergs gebeurd! Hendrik Alijn, het huisspook van het museum, is verdwenen.

In het (volks-)museum dat bol staat van jeugdherinneringen ga je terug door de laatste 50 jaren. Foto’s, video’s, verpakkingen, toestellen van de jaren ’50 tot ergens jaren ’80 vullen het museum. Het is onvermijdelijk dat je aan je gezelschap (of in eigen gedachten) zegt: “hee, dat heb ik ook nog gehad”. Zeker wanneer uw moeder bij Philips heeft gewerkt kan je er niet om heen. Ergens zie je wel een broodrooster of een strijkijzer van de grootmoeder, de TV die ooit bij je ouders in de “voorkamer” stond of de walkman waarmee je zelf over de straten liep. Hier en daar zit er wel een anachronisme tussen maar laat dat zeker niet de pret bederven. Het Huis van Alijn heeft een programma voor de jeugd van 7 tot 77 jaar.

Al die voorwerpen worden onderhouden doorHendrik samen met Poes. Maar o probleem, Hendrik is totaal onvindbaar. Gewapend met een zware detectiventas en een notaboekje gaan de kinderen op zoek naar sporen van Hendrik. Verschillende uiteenlopende en grappige opdrachten loodsen de kinderen door het museum terwijl de andere jeugd geniet van al dat moois. En voor wie Hendrik weet te vinden is er een leuke sticker. De tekeningen rond de zoektocht naar Hendrik zijn gemaakt door Pieter De Poortere.

Krijg je na dit alles nog niet genoeg van al die nostalgie dan is er nog de tijdelijke tentoonstelling “Circus Onderweg” over het circus in Gent. Je kan er door de geschiedenis van Gentse circussen (of zijn het circi?) en er is ook de circuswandeling door de Gentse straten. Daar had ik het al over in Kunstweetje 45. De circusexpo loopt tot 31.08.2021. De (kleinere) circusexpo heeft een stempeltocht voor kinderen van alle leeftijden (ook -6jarigen).

Wij deden er ongeveer 1u30 over om de zoektocht af te ronden. Best geschikt voor kinderen die kunnen (basis)lezen en schrijven. De zoektocht kost 6euro extra bovenop het inkomgeld. Museum is gratis met de museumpas. Ik geef een 5/5 voor het museum. Let wel op: het museum loopt over 2 verdiepen en is niet toegankelijk voor mensen die geen trappen kunnen lopen.

Er wordt streng toegezien op de coronaveiligheid van de bezoekers. Je moet in je bubbel blijven, slechts 1 bubbel per kamer en alle tasjes worden ontsmet na gebruik. Ik geef ze ook hier een 5/5.

meer info:

https://huisvanalijn.be/nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.