Kina: een museum (bijna) voor ons alleen

In plaats van passief thuis te zitten gingen we vandaag nog ’s op stap. Omdat we geen zin hadden in lange afstanden, kwam de kleinsten om het idee om naar De Wereld van Kina te gaan (het huis zoals ze dat zeggen op de website). Het Kina-museum bestaat uit 2 delen: een tuin, gelegen in het Berouw, en een huis op het Sint-Pietersplein. Dat “huis” moet je met een korrel zout nemen want dat huis is een ferm appartement groot. Een hele vleugel van het Sint-Pieterscomplex huisvest het Gentse Natuurhistorisch museum.

De oudere garde zal het Kina-museum kennen als het museum Thierry. Leo Michel Thierry was een Vlaams onderwijzer en wetenschap- en natuurpopularisator. Een wetenschapsinfluencer avant la lettre dus. Alles wat hij verzamelde werd als een museum opgesteld en heet dus vandaag Kina.

Omwille van corona wordt ook hier met tijdsblokken gewerkt maar nog interessanter dan de andere musea wordt hier met een beperkt aantal bezoekers gewerkt voor de hele duur van uw bezoek. Dus kom je binnen op een tijdsblok (in ons geval 13u) en je krijgt 1u45 om de zaak te bezoeken. Daarna dien je het museum te verlaten voor een volgende groep bezoekers. Het aantal bezoekers is voor dat tijdsblok beperkt tot 45 wat héél erg weinig is voor zo’n groot museum. Dus noteer maar alvast: dit is een coronaproof museum.

Maar wat kan je er nu allemaal zien? Wel, zoals ik al zei, dit is zo wat het Natuurhistorisch museum van Gent. Je vindt er een afdeling prehistorie met dinoskeletten, evolutieleer van aap tot mens, vogels (ook al dino tot vogel) en met vele kijkkasten met lokale vogels, een heel uitgebreide collectie mineralen,… Het museum is dus zeer divers. Een interessante meerwaarde is dat museum zich voornamelijk naar kinderen en scholen richt en dus ineens ook behoorlijk interactief is opgebouwd. Overal schermen om nog meer al doende de natuur te ontdekken, te beluisteren of video’s te bekijken.

De prijs is belachelijk laag en parking Sint-Pietersplein ligt vlak voor de deur. Wat moet ne mens nog meer hebben? (Ok, een foor had ook wel iets gedaan, maar goed, ’t is corona voor iets he 😉 ) Reserveren doe je deze keer NIET online. Bellen met Nadine is de boodschap 🙂

 

Een gedachte over “Kina: een museum (bijna) voor ons alleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.