Tentoonstelling: Portfolio (review)

Van 12 tot 20 juni 2021 loopt de expo “portfolio” met eindejaarswerken van de cursisten fotografie van het Kisp. In de Zebrastraat.

Het was al een tijd geleden dat ik nog eens in de Zebrastraat was voor de gelegenheid en ik moet zeggen dat men er wel veel inspanningen heeft gedaan om er een mooie expozaal van te maken. Maar best te voet of meet de fiets er naartoe. Al is er ook een ondergrondse parking onder de expozalen.

Terug naar de expo “Portfolio”. Een expo exclusief fotografie en dan lok je direct ook discussie uit. Zet de techneut naast de expressieve kunstenaar en er is spreekvoer voor uren. Het moest nét lukken dat ik er was toen ook de jury feedback gaf over hun oordeel. En dan krijg ik al ineens kippenvel van quotes als “deze foto vonden we minder want ziet daar zit een klein wit puntje dat er eigenlijk beter niet was geweest.” Ik heb dan zoiets van “gast, kijk ’s naar het beeld in eerste instantie, naar de expressie, naar de inhoud, het artistieke.” Nee, janken over een witte pixel..aaaargh!!

Enfin, ik laat u met veel plezier weten wat ik er van vind. Toegegeven bij sommigen loop ik gewoon straal voorbij: been there, deja-vu, doods. MAAR er zitten verdomme ook wel sterke werken tussen. Dus toch zeker de moeite waard om er te gaan naar kijken.

Ik noteerde volgende namen om te volgen op Instagram of Facebook: Nancy La Grange, Noa De Groote, Martine De Vuyst, Ann Ingelbeen en Joeri Van Ootegem. Omdat ze naast mooie foto’s ook inhoudelijk mooie foto’s maken, foto’s die mij aankijken, die mij aanspreken, die mij vragen “hee, pakken we een pint samen?”

Bijzonder indrukwekkend vond ik het werk van Jo Haegeman. Instaplandschappen op groot formaat. De vraag die ik me stel bij het zien van deze spectaculaire beelden is: “hoe ga je dit nog overtreffen, Jo?” Maar dat zie ik later dan nog wel 🙂

meer info en reservaties via https://www.zebrastraat.be/nl/culture/10/kisp

2 gedachten over “Tentoonstelling: Portfolio (review)

  1. inderdaad een foto moet een gevoel geven, en men moet niet zitten leuteren over details. Het gevoel van de fotograaf kan je natuurliijk alleen maar naar raden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.