Gentse Feesten 2021: light 01

Er waren geen Gentse Feesten. Er was dan op de knip “Zo ne zomer” (geeft mij een beetje het gevoel van een zwemband voor een verdronken schaap). De Gentse Feesten zijn dood, dus LANG LEVE DE GENTSE FEESTEN!

Gentenaars hebben “ni pleuje, ni neute” als lijfspreuk. Voor wie geen Gents verstaat, vertaal ik dit vrij als “niet plooien, niet zeuren, blijven gaan”. De Gentse Feesten duren doorgaans 10 dagen. Een overload aan cultuur en daar val je al eens al staande bij in slaap. Ik kan er van mee spreken. Na een paar dagen zit je totaal in een Gentlag. Geen idee meer welke dag het is, beetje licht in het hoofd,…

Vorig jaar waren er geen Gentse Feesten maar dit jaar zetten de kleine organisatoren er weer hun schouders onder. Miramiro (ok, dat is gene kleine), Theater Box, enkele terraskes,…én én én het Puppetbuskersfestival!!

Op hun website http://www.puppetbuskersfestival.eu/ kan je…

het programma volgen, zowel per dag als per groep. Er zijn dit jaar maar 2 locaties: of het Augustijnenklooster (met bar en restaurant) vlak naast het Vredeshuis en het (nieuwe) Luisterplein in het Sint-Lievenscollege.

Wij gingen gisteren (zondag 18.7) naar de compagnie Punk & Judy met de voorstelling Balance. Ik geef toe dat ik niet echt happig was om mijn schoenen aan te trekken. Punk & Judy, dat klinkt wel erg als “Punch & Judy” en daar ga ik niet meer naartoe (zie blogs ergens tussen 2010 en 2020 😛 ) Maar omdat we met het gezin op stap waren toch mee gegaan. En dat was een héél andere voorstelling dan verwacht!

We stappen binnenn in het MUSA, de Magnetische Universiteit van Sint-Amandsberg, om er door de tentoonstelling van de wereldbekende kunstenaar RONDO mee te volgen met de gids. De gids “piept” iets als “tire de lire” (wat feitelijk “suivre le gide” ofzoiets is). En in dat museum gebeurt er werkelijk alles wat niet kan: ballonnen ontploffen, er wordt op de muren geschreven, een fanfare komt de rust verstoren, er zijn knoppen om de muren te laten bewegen en de suppoost die wordt knettergek met het handhaven van de orde.

Balance is een leuke voorstelling met een unieke animatietechniek. De “peekes” worden niet met draden maar met magneten geanimeerd. De teksten zijn zo wat Vlaams, Frans en Spaansachtig. Achteraf is er een meet&greet en krijg je meer uitleg over techniek achter de schermen.

Vanaf woensdag zijn er terug ELKE DAG poppenspelen (lees: animatievoorstellingen) in het Augustijnenklooster en op het Luisterplein. Niet te missen!

Een gedachte over “Gentse Feesten 2021: light 01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.