Florence ofte Firenze (2)

Terwijl ik parallel bezig ben met mijn hoofd op orde te zetten naar expo’s toe, toch effe “ontsnappen” in een vervolgblogje over het mooie Firenze. Daarover gesproken, ik kan nog steeds niet begrijpen waarom de doorsnee “anderstalige” deze stad “Florence” noemt. Firenze klinkt toch zo veel vrolijker dan Florence. Niet? Bij deze mijn excuses aan alle dames/meisjes met de naam Florence. Ook al mag je een Nightingale zijn, het liefst noem ik je Firenze 😉

Voor wie het toch wil weten: Firenze werd opgericht als Romeinse vestiging door Julius Caesar zijn soldaten in 59VC. Het kreeg toen de naam “Florentia” mee omdat het de benaming was van de hoofdtaal in die streek. Het Italiaanse Firenze is één van de vele (Italiaanse) afgeleiden van Florentia.

Het logo van Firenze (Latijn, Engels, Duits, Spaans). Lekker onhandig 😉

Maar wie Firenze zegt, zegt naast De Medici ook Uffizi . Als kunstenaar-maker kan ik deze verleider niet links laten liggen en waren de kaartjes al maanden op voorhand besteld (in tegenstelling tot de Galleria dell’Academia waar ik geen kaartjes voor had en dus ook niet ben binnen geraakt).

Van mijn 265 foto’s die ik er nam, geef ik hierbij een klein overzicht. Al is het nooit hetzelfde om een kunstwerk in het echt te zien tov een schermversie hoop ik – voor wie er nog niet geweest is – je te motiveren om er toch eens een reis van te maken. Het moet niet altijd Zuid-Amerika of Costa Del Sol zijn newaar… Bij het einde nog enkele beelden van het plein voor het museum en ook nog een Italiaanse romance die ik in een zijstraat kon bewonderen 🙂

3 gedachten over “Florence ofte Firenze (2)

  1. Wat een mooi begin van mijn dag. Via jouw foto’s weer even terug in Firenze en het Uffizi. Dat is alweer geleden van 2015 dat ik er zelf rondliep. En weet je wat ik nu mis? Een audio-rondleiding met een woordje uitleg terwijl ik al die schilderijen (en beelden) voorbij zie komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.