EINDE KUNST IN HET DORP 2022

Een week niet geblogd en daar was een goede reden voor: Kunst in het Dorp. Het jaarlijkse evenement te Bellingen/Halle. In een landelijke sfeer werd dit (ex)kasteel, (ex)klooster, school en (bij gelegenheid) internaat weer omgetoverd tot het decor van een heuse tentoonstelling. En ook deze 20e editie was geslaagd! Alweer die warme welkommomenten onder kunstenaars, vele babbels met de bezoekers, hapjes, drankjes,…en kunst…véél kunst! Eén grote roes van artistieke gezelligheid.

En ik heb er 5 dagen (of eerder avonden) getekend aan de #stadswacht. Onder het toeziend oog van ongeveer 1.000 bezoekers vorderde het rechtse paneel van alleen maar gezichten naar mensen. (Wie nog wil voor mij wil stemmen: https://exponationale.passmusees.be/project/36907 😉 )

De laatste dag werden nog de figuur met zwarte hoed (achteraan links) en de figuur vooraan ingekleurd. Door de “afbouwrush” ben ik vergeten om daar nog snel een foto van te nemen. Je hebt ‘m te goed 🙂

Dat maakt dat de personen op het rechtse paneel (bijna) allemaal ingekleurd zijn. Ik kan dus overstappen naar de personen op het linkse paneel en zodoende daarna de achtergrond afwerken. Nog een hele klus. Maar vandaag even bekomen want het waren leuke maar tegelijk heel intense weekends.

Fotografe/deelnemer Patti Verhoeven maakte tijdens de expo een prachtige reportage van de werken. Het geeft een goed beeld van de expo. Bezoek zeker haar Instagram effe. Merci Patti voor de foto’s en ook voor de leuke momenten in de zon en de regen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.