Inkttekening naar Picasso: Sleeping Woman

picasso_sleeping woman_2014

Deze tekening is (voorlopig) de laatste in de reeks Cover2cover. Met veel plezier nam ik de uitdaging aan om deze Picasso te gaan natekenen. Picasso is de man van de vloeiende bewegingen. Haperingen zijn dan ook uit den boze. Dat wil zeggen dat, wil men de tekening naar waarheid kopiëren, de beweging vlot in de pols moet zitten. Dan heb je nog de bijkomende complexiteit dat deze tekening geen potlood is maar (onuitwisbare) inkt. Het enige verschil met een afdruk is het ontbreken van de handtekening. Er mijn eigen signatuur onder zetten vind ik dat ook niet echt gepast.

Er volgen zeker nog Cover2cover-tekeningen 🙂

2 gedachten over “Inkttekening naar Picasso: Sleeping Woman

    1. Hey Rosa, Mijn tekening is inmiddels privé bezit. Het is niet uitgesloten dat ze nog ’s wel ’s deelneemt aan een overzichtstentoonstelling dus blijf de blog zeker volgen.
      Waar het originele werk zich bevindt kon ik niet vinden. Er zijn zoveel prints van deze tekening te koop dat het nog moeilijk uit te zoeken is. Toch blijft een origineel werk nooit hetzelfde dan een print. Er zijn altijd grijswaarden, bewegingen en details die er voor zorgen dat het originele werk een meerwaarde is tov een print 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.