Prijzen en formaten

Koop goed, koop lokaal. Alle producten komen van bij de plaatselijke handel. Weet je graag wat je koopt, waar je koopt en bij wie, kies dan voor een korte keten!

Bij de aankoop van eender welk kunstwerk is het belangrijk dat het werk jezelf aanspreekt, inspireert, beweegt. Een kunstwerk kopen als investering is altijd een goed idee maar het wordt zoveel meer waard wanneer je er gevoelsmatig bij betrokken bent.

Max-collectors hebben oog voor (hyper)realistische kunst. Ze houden van het kleurenpalet, de realistische diepte in de tekeningen, de expressie die ze in zich dragen. Het zijn meerwaardezoekers die genieten van het leven. De portretten worden doorgaans voor de leefruimten gekozen. De naakten vind je eerder in de slaapkamer, werkruimte of bibliotheek. Bekijk hier enkele referenties.

Hoe herken je een goed kunstwerk?

Er zijn heel wat mensen creatief actief. Zoals op alle marktsegmenten heb je goedkope werken en dure werken. Als algemene visie hanteer ik de stelling dat “De ergernis over de slechte kwaliteit nog steeds voort duurt als de vreugde over de lage prijs reeds lang vergeten is“. Daarom adviseer ik volgende 3 vuistregels voor iedereen die een werk wil aankopen:

  • techniek: vraag naar de gebruikte technieken, let op de licht-/kleurvastheid van een werk (olieverf is geen garantie op niet verkleuring)
  • service: wat als ik niet tevreden ben? wordt het inlijsten verzorgd? is er (gratis) levering aan huis?
  • na verkoop: hoe onderhoud je het werk het beste? hanteert de kunstenaar een garantieperiode?

Net als de verjaardagstaart met foto bij de bakker, is maatwerk in de kunst een beetje duurder dan projectwerk. Toch is dit niet altijd het geval. Ik bespaar de kost van het model, de huur van een locatie,…Deze tijd spendeer ik bij een opdracht aan de klantenwensen en warme contacten. Daarom kan ik voor een opdracht dezelfde prijzen garanderen dan voor projecten.

Prijzen

Tekeningen
papierformaat ongeveer 20x30cm = 255euro
papiermaat ongeveer 30x40cm = 425euro
papiermaat ongeveer 50x70cm = 875euro
papiermaat ongeveer 70x100cm = 1200euro
technieken en andere/grotere formaten (max. 140x100cm) zijn steeds bespreekbaar.
Levertermijn is gemiddeld 4 weken afhankelijk van de complexiteit van de tekening.
Inlijsting
Professionele inlijsting kan worden voorzien vanaf 160euro/lijst, prijs afhankelijk van de gekozen lijst. De inlijstingen worden door inlijstingen Martens verzorgd.
Alle bestelling worden bevestigd na contactname.