Prijzen en formaten

Koop goed, koop lokaal. Alle producten komen van bij de plaatselijke handel. Weet je graag wat je koopt, waar je koopt en bij wie, kies dan voor een korte keten!

Bij de aankoop van eender welk kunstwerk is het belangrijk dat het werk jezelf aanspreekt, inspireert, beweegt. Een kunstwerk kopen als investering is altijd een goed idee maar het wordt zoveel meer waard wanneer je er gevoelsmatig bij betrokken bent.

Max-verzamelaars hebben oog voor (hyper)realistische kunst. Ze houden van het kleurenpalet, de realistische diepte in de tekeningen, de expressie die ze in zich dragen. Ben jij ook een meerwaardezoeker?

OPGELET: vanaf 2023 neem ik geen nieuwe klanten meer aan voor portretten in opdracht. (zie blog)

Hoe herken je een goed kunstwerk?

Er zijn heel wat mensen creatief actief. Zoals op alle marktsegmenten heb je goedkope werken en dure werken. “De ergernis over de slechte kwaliteit nog steeds voort duurt als de vreugde over de lage prijs reeds lang vergeten is“. Daarom adviseer ik volgende 3 vuistregels voor iedereen die een werk wil aankopen:

  • techniek: vraag naar de gebruikte technieken, let op de licht-/kleurvastheid van een werk (olieverf is geen garantie op niet verkleuring)
  • service: wat als ik niet tevreden ben? wordt het inlijsten verzorgd? is er (gratis) levering aan huis?
  • na verkoop: hoe onderhoud je het werk het beste? hanteert de kunstenaar een garantieperiode?

Prijzen

Tekeningen
papierformaat ongeveer 20x30cm = 450euro
papiermaat ongeveer 30x40cm = 650euro
papiermaat ongeveer 50x70cm = 1.150euro
papiermaat ongeveer 70x100cm = 2.1000euro
technieken en andere/grotere formaten (max. 140x100cm) zijn steeds bespreekbaar.
Afwijkingen op de prijzenstelling kunnen zich voordoen wanneer het een werk met verhoogde complexiteit of/en detailleringen betreft.
Inlijsting
Professionele inlijsting kan worden voorzien vanaf 160euro/lijst, prijs afhankelijk van de gekozen lijst. De inlijstingen worden door inlijstingen Martens verzorgd.
Contacteer me via info@maxvanhemel.be voor meer info.