Project: 360

Het grote verschil tussen 2D-kunstwerken en 3D-kunstwerken is dat je bij de 3D-versies rond het werk kan lopen. Je kan zowel de voorkant als de achterkant bekijken. Je kan altijd wel een kant ontdekken waar je bij een 2D-kunstwerk toch wel beperkt bent tot het (letterlijk) éénzijdige beeld. Je krijgt nooit te zien wat Cupido in onderstaand schilderij wél te zien krijgt.

Daarom wil ik graag een tekeningenreeks maken waarbij de kijker rond het beeld kan lopen en zowel de voor- als de achterkant kan bekijken.

 

Voor dit project zoek ik modellen. Let op: enkel modellen met een Europese maat 70B of Franse maat 85B komen in aanmerking.

 

Geïnteresseerd?

In het algemeen blijf ik zoeken naar mensen die willen poseren, expressief zijn en zich kunnen inleven in de (soms controversiële) onderwerpen. Onderwerpen en invulling wordt steeds in overleg bepaald. Als model krijg je dus mee (echte) inspraak in de pose die uiteindelijk een tekening zal worden. Om praktische en organisatorische redenen werk ik het liefst met mensen die in Gent (of in de buurt van…) wonen, op kot zitten of die zich gemakkelijk naar Gent kunnen verplaatsen (en dat ook gewoon zijn).

Principieel ben ik niet op zoek naar “fotomodellen”. Ik werk het liefst met gewone mensen die je elke dag op straat tegenkomt. Modellen onder 18 jaar kunnen zich ook aanbieden maar kunnen zich enkel poseren voor niet-naakte opdrachten en in het bijzijn van minstens één ouder. Lengte speelt geen enkele rol, de lichaamsverhoudingen en de souplesse waarmee je beweegt des te meer.

Ik waardeer elke reactie die binnenkomt en, tenzij ik het echt echt over het hoofd heb gezien, krijgt iedereen een antwoord. Weet wel dat een sessie en tekening maken heel wat tijd vraagt en ik daarom ook wel kritisch kan zijn bij het selecteren van mensen.

Laat van je horen, stuur me een mail via max.vanhemel@gmail.com

caitlin_thumb2

Vergoeding

Ik voorzie altijd een financiële bijdrage van 20euro/uur (niet-naakt: 10 a 15euro/uur afhankelijk van de complexiteit van de opdracht) met een minimum van 40euro (niet-naakt: 25euro) (geen TFCD of andere grijze overeenkomsten, correcte betaling op het einde van de opdracht). Als model krijg je ook altijd ter herinnering een schijfje mee met de shoot. De sessie kan een springplank zijn om verdere shoots te doen of om een eerste ervaring op te doen. Bij voorkeur kan je je vrijmaken op een weeknamiddag. Voor alle duidelijkheid: als model krijg je geen tekening na de sessie.

trefwoorden: bijverdienste, model, kunstmodel, naaktmodel, tekening, Adam, Eva, Lilith, ros, blond, roest, sproeten, fotoshoot, photoshoot, hoog blond, kunstmodel, student, koppel, potlood, zwanger, zwangerschap, Dorian Gray, spiegel, wonderland