Project: 2023

Dit project is een uitbreiding op het Toulouse-Lautrec-project. Doel is om de tekeningen (als die er komen) te exposeren ergens in 2023.

Met het project zal ik bekende schilderijen namaken in een actuelere context. Het is niet de bedoeling om meteen op het eerste zicht het originele beeld er in te herkennen. Het wordt dus geen kopie. Wel wordt het een hedendaagse tegenhanger van een bestaand werk. Wanneer je het originele werk er naast zet, zie je de link maar het werk staat tegelijk ook stevig op eigen benen. Zo maakte ik een eigen versie van het portret van Joseph Roulin door Vincent Van Gogh met een treinbegeleider in de hoofdrol.

De tekeningen kunnen naakt zijn (bvb mocht het Déjeuner sur l’herbe worden) maar meestal zullen het aangeklede poses zijn.

In deze projectfiche kan ik niet alles vrijgeven. Het zou de spanning bij de expo te niet doen. Maar hieronder toch enkele mogelijke kandidaat-kunstwerken om na te bouwen.

Interesse? Mail naar max.vanhemel@gmail.com Heb je nog niet voor mij geposeerd dan MOET je wel een foto van jezelf (of het duo) meesturen. Financiële en organisatorische voorwaarden: zie hoofdpagina modellen.