P21 – Portret van Garb

unnamedOmdat ik graag de mensen betrek bij mijn tekenwerk had ik een maand geleden een oproepje geplaatst in de vitrine van Art of Living te Brasschaat. De boodschap was eenvoudig: stuur mij een foto en met een beetje geluk pik ik er die foto uit voor de volgende tekendemo. Zonder kosten, zonder meer.

Een van de inzendingen bleek deze hond te zijn. Verrassend want ik deze mensen daagden mij uit om, naast mijn “mensen-portretten”, het ook eens van hun hond te proberen. Na wat heen-en-weer gemail nam ik de uitdaging aan.

Gard, de hond, hebben ze gevonden in een…Portugese vuilnisbak. Schandelijk achtergelaten na een markt omdat niemand de pup wilde kopen. Deze mensen met een hart redden de hond van de vuilnisbelt, gaven hem de nodige zorgen en inentingen en lieten hem daarna overkomen naar België. Dat was toch wel een tekening waard, niet?

Dit portret werd getekend met kleurpotloden (Caran d’Ache – Pablo-reeks) op gerecycleerd karton. Omdat de foto enkel overbelichte partijen vertoont, koos ik er voor de tekening in sepia-kleuren te maken. De rood-bruine tinten zorgen bijkomend voor een warm portret.

vepad_december2