Lilith – project deel II

Het Lilith-project vertelt het alternatieve verhaal van de jonge Lilith die opgroeit in het aards paradijs en daar de Goden uitdaagt. Lilith is rebels en zelfstandig. Ze kiest niet voor het saaie aards paradijs. Ze wil kennis vergaren, weten wat goed en kwaad is, liefde kennen. Door haar rebels karakter haalt ze de woede van de Goden op haar dak. Na haar ruzies met Adam weet ze hem en Eva op een listige manier uit het paradijs te krijgen. Helaas betaalt ze hiervoor een grote tol…

De eerste tekening van het “Lilith”-project dateert al van 2009 en kreeg de werktitel “appelvrouwtje” mee. Mede dank zij de modellen kreeg het project een eigen karakter en expressie. De tentoonstelling in het tabaksmuseum – Wervik (2012) stelde voor het eerst een groot deel van “boek II, het boek van Lilith” in één keer voor.(http://www.nationaaltabaksmuseum.be/activiteitendetail.aspx?id=22)

De reeks ging daarna op toernee gaan met als eerste stop 26 oktober 2012 in het landgoed De Campagne – Gijzelstraat 12 – Drongen.

Wegens ziekte werden de tentoonstellingen hierna tijdelijk stil gelegd maar na het herstel (eind 2014) werd de draad weer opgepikt. De volledige reeks van boek II was te zien op de expo van november 2015 in het landgoed De Campagne te Drongen.

verleidingen
dans la nuque
faim de toi
unfinished
thinking about sin
l’amour a besoin de couleurs
l’amour a besoin de couleurs 2
la temptation de Lilith
de verleiding van de appel 2
een blik op de toekomst
les amants du paradis
de fantasie van Eva
geen twijfel
zoete smaak
de bevruchting van Eva
de slang
zij aan zij

de dans met de duivel
het begin van alles
de eerste zonde
de klim
portret van Lilith

wachten op Cain
toen jij kwam
het vleugje honing
nooit meer alleen
love at first bite
de zucht
Portret van Lilith 18
de laatste verleiding
sleutelbewaarster
sleutelbewaarster 2
sleutelbewaarster 3