een wilde tijger van de zetel

Vandaag heb ik zin om te lachen, springen en dansen.

Gisteren schreef ik nog off-line dat het een mooie dag was om te sterven. En dat was het ook. 6 maanden en 2 dagen geleden. Een mooie zon, wat wolken en zo nu en dan een vlaagje regen. Het ideale moment tussen de lach en de traan om er een eind aan te maken. Het is allemaal al mooi geweest en het kloppen van m’n hart bevestigt alleen maar dat ik de lijn van m’n voorvaders qua levensverwachtingen niet zal overtreffen. Gelukkig beslis ik daar nog niet zelf over.

Daarom maak ik er vandaag weer eens dag van om van te proeven. Al de hele week heb ik mogen genieten van het plezier om Max junior bij me te hebben. Ons samen door de leesoefeningen te worstelen, boekje op de schoot te lezen, de computerspelletjes te trotseren en samen op het strand te spelen. Een kind in zijn volle vrijheid zien genieten. Kan je als ouder nog meer wensen?

Telkens als ik ‘m optil of hij springt als een wilde tijger van de zetel op m’n rug, is er een stemmetje diep vanbinnen dat me vertrelt hoe gelukkig ik wel mag zijn om zo sterk te mogen zijn om dit allemaal nog te mogen en te kunnen. Op een dag zal hij te groot zijn om hem op te tillen. En toch…toch weet ik dat we mekaar altijd zullen blijven knuffelen. Gewoon omdat we mekaar graag zien.

En om dat alles nog een extraatje te geven, heb ik er gewoon zin in vandaag. Ik voel het! Vandaag wordt een dag om in m’n geheugen te proppen als eentje om niet te vergeten.

Geen keizer die ons geluk nog kan breken. Wij zijn de koningen!

D849charliechaplinthekidposters

Een gedachte over “een wilde tijger van de zetel

  1. geniet er dubbel van want :
    a daughter is a daughter for life
    but a son is a son until he gets a wife !

    Mijn ervaring ook …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.