Gent k-WAK-kelt er op los…

Laten we eerlijk zijn, Gent heeft nooit iets gehad met "de week voor de amateurkunsten". Er was zelfs nog een tijd waar je, voor Gent, je affiches en flyers in Destelbergen moest gaan afhalen. Kwestie van zeker te zijn dat er toch maar geen band zou ontstaan…

Sinds een tijdje leeft er in Gent zoiets als "Circa". Niet dat menig burger zich daar buiten de feesten een fluit van aantrekt, maar toch, ze bestaan en ze leven op ons kosten. Maar doen ze daar dan ook iets voor?
Vorig jaar heb ik, sinds lang, nog eens meegedaan aan de WAK. ‘k Had er goed oog in, Circa gaf mij een bepaald vertrouwen waarvan ik dacht dat er nu wél een organisatie achter zat. Na de WAK wist ik wel beter. Het grote succes van de expo konden we meten aan de inzet van het Drongens Cultuurcomité. Van de werking van Circa was niets te merken.

Ook dit jaar (waar ik niet mee doe aan de WAK) staat het project op waakvlam. Heb je de affiche al gezien (las je ze al zou gezien hebben)? Eerlijk gezegd deed ik er 2 weken over vooralleer ik door had dat het (hoofdzakelijk) om beeldende kunsten ging. En waar zien we die affiches dan? Alvast niet op de officiële site van Stad Gent, ook niet de op de evenementenkalender van Stad Gent, een streepje op de Circa site (maar wie buiten Gent weet dat Circa = WAK Gent???). Als je zoekt via Google kom je op sites van 2008 terecht alwaar Circa het verstandig vond om de (zwaar gesubsidieerde) werking van Kunst(h)art (sociaal project om -alweer- sociaal zwakkeren te steunen) voor te trekken op andere initiatieven.

Kortom: in Gent moet ge ofwel een psychotische debiel zijn en/of een sociaal hopeloos geval om enigszins wat steun te krijgen van de Stad. En zo is’t fijn leven met de soapsialisten…

http://www.circagent.be

…bij gebrek aan een internetversie van WAK-Gent-affiche, dan maar die van Vlaanderen…

Annabelle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.