TAZZ OFF!

TAZ, ofte Theater Aan Zee, Oostende suckt. Ok, de programmatie op zich mag dan wel ok zijn, de organisatie is gewoon onder het vriespunt.
Vorige donderdag ging ik naar Oostende. Een megagrote TAZ-tent vlak aan het station. Handig! Dus dacht ik maar effe kijken wat er hier allemaal te zien valt…resultaat: niets! Alles is afgesloten met hekkens. Je kan er niet over of door. Door het hekken kan je op een bord een programmakaart zien waar toch wel iets geprogrammeerd staat, maar dan enkel voor de avond. Overdag valt er niets te beleven.

Ok, zaterdag, een nieuwe mooie en zonnige dag. Onder de douche lokt radio2 me met een reclamespot nog maar eens naar het TAZ. Laten we dan nog maar eens naar zee trekken. De infostand is snel gevonden daar we die al wisten staan van donderdag. Vandaag staan er geen hekkens rond en dus kan je kaartjes bestellen aan het infopunt. Ik meld me aan…krijg ik de melding dat ALLES is uitverkocht, ook voor de komende dagen. Uh? Donderdag waren ze nog niet open, nu is alles uitverkocht.
Blijkbaar zijn het enkel spektakels met bperkte toegang, dus geen voorstellingen op straat zoals je dat toch wel verwacht van een soort theater waar affiches voor uitgehangen worden tot in Gent.
Met een bepaald ongenoegen, zeg ik tegen de bevallige dame dat het schande is om dan nog in de ochtend van de dag zelf reclame te maken op de nationale radio om mensen te lokken terwijl alles is uitverkocht. "We zijn slachtoffer van ons eigen succes", zegt die. Waarop haar collega assertief antwoord: "ge moest maar op de website kijken, daar staat het allemaal op". Yeah, right…op de website…Daar ben je dan wel mooi vet mee op 75km van huis.
Maar ik heb gezellig, knus en lief gezelschap en we maken er toch wel een hele leuke dag op het strand van, zonder TAZ.

Op de ene of de andere slinkse manier, weet ik voor zondagavond nog een kaartje te bekomen voor een voorstelling in de verre rand van Oostende (alsof er overdaad aan evenementen zijn in het centrum, ma soit). Voorstelling om 21u, ik rij Oostende binnen om 20u35, binnen het kader zou ik zeggen: "een zee van tijd". Ik pik nog snel een Kweeni op en rij dan door naar de locatie volgens de opvallend gele pijltjes…Hangar1…linksaf…Hangar1 rechtsaf…rond punt…straat 1…rond punt…straat 2…rond punt…straat 3…rond punt…vertrekpunt…geen pijltjes te zien. Nog maar eens rond punt…Helaas…Geen bordje "Hangar 1" meer te zien. Om 21u10 kom ik, na veel zoeken tussen hangars en treindepots, bij de Hangar1 aan. Ik kruis een auto die van de hangar wegrijd en een knappe juffrouw staat me te woord. "Sorry, u bent te laat, ik kan u niet meer binnen laten". Waarop ik stel "150km gereden voor niets dus?" Ze blijft erbij, de zaak is van de binnenkant afgesloten en ook het koppel dat me kruiste bij de aankomst was te laat. Blijkt dat de bordjes zijn weggenomen of verplaatst, kortom, we trekken er ons niets van aan…The show must go on (met of zonder publiek).
Doe dan ook geen moeite om naar een andere voorstelling op de avond te gaan kijken want…ze zijn uitverkocht! (en neen, ook op zondagavond zijn er geen voorstellingen voor groot publiek)

Kortom voor mij is ’t TAZ OFF…Lang leve de Gentse feesten en "onder stroom"-festival te Vlissingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.