Caran d’Ache Luminance

Dit weekend heb ik mijn eerste tekening met de nieuwe potlodenset opgezet. Voortaan worden tekeningen gemaakt met Caran d’Ache-potloden van het gamma Luminance.
Ik mik hierbij op een nog hogere beeldkwaliteit en kleurstabiliteit.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de kwaliteit van de vorige tekeningen niet goed waren of dat ik problemen had. Verre van. De Pablo-reeks is nog steeds “Pour tous les utilisateurs exigeants, qui recherchent qualité et précision” (volgens de website van Caran d’Ache). Een zin die me wel erg bevalt en perfect weergeeft waar mijn lat ligt wanneer ik aan het tekenen ga.

Maar waarom blijven hangen op “goed” wanneer ik kan gaan voor “beter”? “L’onctuosité d’une mine permanente associée à une tenue à la lumière incomparable : l’excellence pour les plus exigeants, artistes, designers, architectes, directeurs artistiques… “. De Luminance-reeks garandeert een onevenaarbare lichtvastheid en een tevreden zeer veeleisende kunstenaar.

gaasbeek-cutout-WIP

Na de eerste WIP ben ik echt wel tevreden. De kleuren zijn veel voller dan de Pablo-reeks. De kleurstiften zijn een stuk zachter wat (voor mij) nog wat moeilijk blijft om zachtere grijswaarden te creëren. Door de ronde tov de octagonale vorm van de kleurpotloden is de ligging in de hand wel wat wennen. Maar ik hou jullie op de hoogte over de stand van zaken. En ik ben zeker ook benieuwd naar jullie reacties op het finale resultaat 🙂

Wie zelf ’s wil gaan kijken op de site:
http://store.carandache.com/int-fr/581-luminance-6901-assortiment-76-couleurs.html

Een gedachte over “Caran d’Ache Luminance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.