POP ART (SMAK)

Vandaag stond een bezoekje aan ’t SMAK op het programma. Een expo rond Pop Art spreekt me altijd aan. Zeker de goede herinneringen aan de expo Pop Art in het BAM (Mons) was geweldig en viel zeker in de smaak.

Pop Art gaat wel ruim. Je hebt de bekende “must have” items: het soepblik, een Lichtensteinstrip. En dan? Dan vult het SMAK aan met enkele interessante items uit geleende en eigen collectie. Soms (alweer) van de pot gerukt maar meestal wel best verteerbaar. Naast elk werk staat een QR-code met extra uitleg geschreven door iemand die allicht eerst een lijntje coke heeft gesnoven om psychedelisch psychotische achterliggende (com)plotten te kunnen schrijven.

Omdat we dan toch binnen waren, gingen we toch nog ’s naar de bovenverdieping. Dat is dan weer om te huilen. Het is triestig dat zoveel subsidiegeld en zoveel werkruimte naar dit soort rommel gaat. Gent wil graag shockerend progressief zijn en dat is super. Toch gaat dit ten koste van de esthetica, voor zover men dat woord in de SMAK-omgeving nog kent. Ik stelde me meermaals de vraag of ik in een instelling voor geestesgestoorden aan het lopen was. Elk zijn gedacht natuurlijk…

4 gedachten over “POP ART (SMAK)

  1. Ik begrijp niet wat je zegt in je laatste alinea. Natuurlijk begrijp ik de woorden maar moet ik die combineren met de foto’s daaronder? Of trof je heel iets anders aan op de bovenverdieping?

    1. boven de commentaren op de rode papiertjes (geschreven door andere bezoekers, niet door mezelf) zijn het allemaal foto’s van de expo pop art. Van de rest van de “vaste collectie” (dus de bovenste verdieping) vond ik het meestal de moeite niet waard. Zo is er bvb een video te zien van iemand die een auto tegen een boom knalt als “eindpunt” van een levensverhaal. Toppunt van nutteloze “kunst” was een haar-elastiekje in een hoek opgehangen met als titel “karate kid”. Sorry, het ontgaat mij helemaal. Voor mij is dit (zelfs geen) stand-up comedy…
      https://smak.be/en/collectie/de-smak-collectie/4063

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.