Gentse feesten 2005 dag 6

Vandaag nationale feestdag en beste bezoekers, het is eraan te zien!

Overdreven veel volk in de stad, nog meer dan bij de openingsstoet. Voor het eerst heb ik de binnenwegjes genomen om met een behoorlijke snelheid van het ene plein naar het andere te kunnen geraken.

O ja, wie hier een verslag van het concert van Clouseau verwacht is eraan voor de moeite. Mijn idee, Clouseau is goed, is zéér goed, maar is geen groep om op de Gentse feesten te zetten. Kleppers als Clouseau horen thuis in het sportpaleis, expo, whatever maar zeker niet op een klein pleintje als het Sint-Baafsplein. Zet ze desnoods op in een groter park (cfr. zuidpark) of een plein (cfr. Wilsonplein) maar toch niet op zo’n petieterig klein pleintje. Als je denkt dat gasten als Eddy Wally, Will Tura of Sam Gooris dit pleintje zonder veel moeite vullen. Wat staat een band als Clouseau daar dan nog te doen? Dus genoeg over Clouseau.

Waar de feesten écht voor dienen (in mijn optiek) zijn optredens, opvoeringen, shows die je op geen enkel ander moment van het jaar nog kan meemaken. Exclusieve dingen. En we hebben er weer een paar gezien vandaag.

Voor iedereen die nog een dagje te goed heeft, raad ik zeker “douze balles dans la peau” aan. Ze hebben verschillende shows, maar ze zijn allemaal SUPER!!! Echte aanraders. Voor “La femme phantôme” moet je wel wat frans verstaan, maar als dat geen probleem is, is de show OM TE GIEREN, niet te doen. Geweldig dekt het geheel nog niet.

En dan hebben we vandaag nog een paar sympathieke Spnajaarden tegen het lijf gelopen. Dat was een leuke ervaring. Het leverde Max een leuke bloem op en voor Max jr. werd er een zwaard geplooid.

Voor de voorstelling van Par les Chemins met “La serre” waren we 10 minuten voor de voorstelling al te laat om nog binnen te komen, volzet dus. Geeft u dat dan ook dat gevoel van “Dit mag ik niet missen”? Vooral als je weet dat er dan nog eens één euro moet betaald worden, dus de twijfelaar stapt al niet binnen he…

En dan als afsluiter van de dag waren er de Tijdvaarders met hun “opera in voorbijgaan”. ’t Is op zijn minst speciaal te noemen. Ik ga het niet aan iedereen aanraden want je moet toch wel iets of wat van gevoel voor cultuur hebben om dit te willen zien. Wie eerder kiest voor het humorgenre zonder veel na te denken moet dit niet gaan zien. Maar wie al eens van een cultureel evenement ook de kers op de taart durft te eten mag dit niet vergeten.

Onze fotograaf van de dag is ineens een cameraman geworden. Dus vandaag per uitzondering: de cameraman van de dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.