Kunstmarkt Groede (Nederland)

Gisteren zat ik, samen met de vrienden van de Kunsthoek – Evergem, de hele dag in Groede. Voor ons onbekend terrein en dus ook meteen een beetje avontuur.

Groede ligt recht boven Gent op zo’n 40 minuten met de auto. Een gezellig dorp (of was het een gemeente?) dat ons meteen kon bekoren. Prima organisatie en een topplek op het centrale plein. Met onze camper/mobilehome vragen we tegenwoordig wel wat plek maar we zijn dan ook helemaal – professioneel – opgesteld.

Maar niet alleen de plek maakt het succes van een kunstmarkt/festival. Het is het publiek dat het ‘m doet. En dat publiek was erg warm, geïnteresseerd, enthousiast, zonnig, vrolijk,… Ik denk dat we niet genoeg woorden kunnen vinden om in het kort te stellen dat we een hele leuke dag hadden en dat we – na erg lang zoeken – terug de gezellige sfeer van een kunstmarkt hebben gevonden. Ook de standjes van de buren waren keurig verzorgd en voorzien van interessante kunstitems. Voor het eerst zag ik ook 2 fotografen op een markt.

Conclusie van de dag: wij komen graag terug naar Groede, al was het maar om het lijstje een opvallende uitspraken zoals “dit is griezelig mooi” verder aan te vullen en om het sterkste kind van het gezin terug te zien 🙂

Een gedachte over “Kunstmarkt Groede (Nederland)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.